Az Akvárium Klubban mutatja be új lemezét az Anima Sound System

Kultúra, 2015.03.19

Március 26-án csütörtökön a fővárosi Akvárium Klubban mutatja be új albumát, a Gravity and Grace című anyagot az Anima Sound System.

A koncert különlegessége, hogy a zenekar Benkő Dávid billentyűs (PASO), Molnár Ervin ütőhangszeres és a Fourtissimo fúvósnégyes közreműködésével a januárban a Művészetek Palotájában adott akusztikus Anima-est műsorából is bemutat részleteket - mondta Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője az MTI-nek.

A hazai elektronikus zenei színtér élcsapata tavaly év végén jelentette meg tizedik stúdióalbumát, a Gravity and Grace-t. Ezzel a címmel (magyarul: Kegyelem és nehézkedés) Simone Weil, a fiatalon elhunyt francia írónő, filozófus, a keresztény misztika egyik legnagyobb személyisége írt tanulmányt több mint hét évtizeddel ezelőtt.

"A címmel azt akartam kifejezni, hogy a spirituális vonal mostanában jóval erősebben bennünk van, többet figyelünk befelé, a lemez is tele van gospeles dolgokkal" - mondta Prieger Zsolt még decemberben az MTI-nek. Mint kifejtette, az alkotói kedv, a termékenység soha nem volt ilyen magas szinten a több mint húsz éve létező Anima Sound System történetében, mint mostanában. Az új albumon sok év után dolgozott újra együtt szerzőként az alapító hármas, Németh Gergely, Prieger Szabolcs és Zsolt, mellettük Gergácz Gábor gitáros is komoly szerepet kap a csapatban.

A Gravity and Grace című anyagon számos ismert énekes és zenész működött közre, köztük Halott Pénz, azaz Marsalkó Dávid, Beck Zoltán (30Y), Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött), Gregory G.Ras (Riddim Colony), Hair (Strong Deformity), Tóth Szabolcs (ex-Carbonfools) vagy Csoóri Sándor Sündi (Buda Folk Band). Prieger Zsolt lánya, Fanni, aki hat éve az Anima énekesnője, a friss anyagon három dal szerzőjeként is bemutatkozik.

A lemezről kimásolt Sweet Salvation című kislemezdal hetekig vezette a Petőfi Rádió slágerlistáját. Az Akvárium-koncert egyfajta felvezetéseként március 20-án pénteken Prieger Zsolt az Open Air Rádióban 24 órán keresztül megállás nélkül játssza kedvenc zenéit.

A zenész elmondta, hogy tavasszal jelenik meg a Gravity and Grace remix-albuma 24 trackkel, olyan producerek munkáival, mint Lotfi Begi, Dj Mira, Dj Bootsie, S.Olbricht vagy Iamyank.

Az Anima Sound System 1993-ban alakult Szombathelyen, és igényes popzenéjét mindig is társadalomkritikus attitűddel, a szabadságjogok melletti kiállással párosította. A csapat első kazettája 1994-ben jelent meg, készítettek számos filmzenét, remixet, feldolgozták a magyar himnuszt, volt lemezük Amerikában, játszottak angliai klubkoncerteken, dolgoztak az Asian Dub Foundationnel, De-Phazzal vagy a Transglobal Undergrounddal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!