Az Armel Opera Festival Londonban mutatja be díjazott előadásait

Kultúra, 2017.09.14

Eötvös Péter Senza Sangue és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című művét, a 2016-os év legjobb produkcióit mutatja be az Armel Opera Festival a londoni Hackney Empire Színházban szeptember 19-én.

Eötvös Péter Senza Sangue (Vértelenül) című opera-pszichothrillere a Kékszakállú herceg vára párdarabjának készült. A mű Alessandro Baricco olasz író 2002-ben megjelent, azonos című kisregényén alapul, amely egy véres polgárháború sújtotta országban játszódik. Mezei Mária az eredeti szöveget lecsiszolva készítette el a librettót, amelynek középpontjában egy férfi és egy nő traumáinak kölcsönös vizsgálata és megértése áll. Az operát Alföldi Róbert rendezte, a Férfi szerepében Romain Bockler látható, a Nőt Albane Carrere alakítja - közölte az Armel az MTI-vel.

A kékszakállú herceg vára (1911) Bartók Béla egyetlen egyfelvonásos operája, amelynek szövegkönyvét Balázs Béla írta. Az Avignoni Operaház és a Metz Métropole Opera-Színház közös produkciója Nadine Duffaut rendezésében látható, Juditot Miksch Adrienn, Kékszakállt Szabó Bálint alakítja.

Mindkét mű a Grand Opera Avignon produkciója, amelyekben közreműködnek a Pannon Filharmonikusok Eötvös Péter vezényletével. A két operát az Armel fesztiválon 2016. június 27-én mutatták be a budapesti Nemzeti Színházban, mivel ez a teátrum volt alkalmas a nagy létszámú szimfonikus zenekar fogadására és a speciális színpadi rendezés megvalósítására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!