Az edinburghi Fringe művészeti fesztiválon lép fel a Recirquel társulat

Kultúra, 2017.08.02

Tíz év után újra lesz magyar fellépője a világ legnagyobb fesztiváljaként számon tartott edinburghi Fringe művészeti fesztiválnak: a Recirquel Újcirkusz Társulat 22 alkalommal mutathatja be Párizs Éjjel című darabját.

A 70. Fringe fesztiválon több mint 3000 produkció között kapott helyet idén a Recirquel, amely számos nemzetközi szereplés után tavaly első magyar társulatként léphetett fel és nyitotta meg az évadot a Cirque Du Soleil világhírű kőszínházába, a montreali La Tohuban - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

A skóciai fesztiválon a csapat az esti főműsoridőben, az egyik kiemelt helyszínnek számító George Square-en felállított nagy sátorban mutatja a Magyarországon 2014-ben debütált, a Fringe-re pedig teljesen felújított Párizs Éjjel című előadását, amely az 1930-as évek Párizsának varieté világát és forró hangulatú lokáljait idézi meg. A közlemény szerint a felújítást követően megújultak a jelmezek és a sminkek, és a produkció még fülledtebb hangulatú, valamint sokkal interaktívabb lett.

A darab az elmúlt két évben Bogotától Párizsig a világ számos színházában vendégszerepelt, az előadást tavaly Párizsban másfél hónap alatt több mint 18 ezren látták.

A Fringe fesztiválon évente mintegy kétmillió látogató vesz részt, köztük a legnagyobb színházak és produkciós ügynökségek képviselői is, akik innen toborozzák a következő évek fellépőit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!