Bábszínházi világnap - A veszprémi vásárcsarnokban Lúdas Matyival találkozhatnak az érdeklődők

Kultúra, 2017.03.20

Lúdas Matyi, a gólyalábas Döbrögi és egy szemtelen lúd is feltűnik a veszprémi vásárcsarnokban a keddi bábszínházi világnapon - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

Sipos Tekla elmondta, hogy a szűk félórásra tervezett, improvizációra épülő jelenet három szereplője Szőke Kavinszki András, Gombai-Nagy András és Szívós Réka lesz.

A piacra beszabaduló liba lopkod az árusoktól, de Lúdas Matyi, a gólyalábas Döbrögi és a jelenlévők végül igazságot tesznek - fűzte hozzá a művészeti titkár.

Sipos Tekla elmondta azt is, hogy a villámcsődülettel egyidőben a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban a Zűrbolygó című interaktív bábelőadás látható, amelynek során számos matematika feladványt oldanak meg a gyerekek játékos formában, így segítve a Zénó nevű főhőst űrbéli utazásában.

A Harsányi Melinda rendezésében látható előadás érdekessége, hogy egy drón is feltűnik benne - közölte a bábszínház művészeti titkára.

A mesedarabot követő kulisszajárás során a gyerekek megfigyelhetik az animációs technika működését, megtapinthatják a díszletet és a színészekkel is beszélgethetnek - tette hozzá.

Sipos Tekla kitért arra is, hogy a március végi színházi világnapot Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című meséjéből készült bemutatóval ünnepli a Kabóca Bábszínház, a bábelőadás Pájer Almának, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatójának a vizsgadarabja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!