Balázs Zoltán rendezésében mutatják be Bukarestben a Gardénia című kortárs lengyel darabot

Kultúra, 2018.05.26

Balázs Zoltán rendezésében mutatja be a bukaresti Odeon Színház Elzbieta Chowaniec kortárs lengyel drámaíró Gardénia című darabját - közölte a bukaresti teátrum.

A FabulaMundi Playwriting Europe elnevezésű nemzetközi projekt keretében megvalósuló előadás bemutatója csütörtökön lesz. Elzbieta Chowaniec darabjának névtelen nők a szereplői, akiket csak számokkal jelöl a szerző. A Gardénia részleges családtörténet, négygenerációnyi lengyel nő drámája.

A darab egyebek mellett arra keresi a választ, hogy miként befolyásolják viselkedésünket az örökölt hajlamok és a tanult viselkedésminták, függetleníthetjük-e magunkat mindenkori társadalmi körülményeinktől, kivonhatjuk-e magunkat a családi hagyományok, beidegződések kényszerei alól.

A produkcióban a román színtársulat négy színésznője, Antoaneta Zaharia, Paula Niculita, Simona Popescu és Madalina Ciotea játszik. A különleges vizualitású előadás díszlettervezője Constantin Ciubotariu, jelmeztervezője Andrada Chiriac.

A bukaresti Odeon Színház 2011-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A teátrum a rendszerváltozás után a világszerte ismert rendező, Vlad Mugur igazgatósága alatt lett nemzetközi hírűvé. Az Odeon a kísérleti előadások és a multikulturális programok számára is nagy teret enged.

Balázs Zoltán, a Maladype Színház vezetője rendszeres vendége a világ különböző fesztiváljainak és színházainak. Rendezett már Amerikában, Franciaországban, Németországban, Szlovéniában, Szlovákiában és a román színházi életnek is visszatérő alkotója. A román fővárosban most először mutatkozik be rendezőként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!