Barakkba zárva című programsorozatával zárja a Gulág-emlékévet a Magyarság Háza

Kultúra, 2017.02.20

Barakkba zárva - Életre ítélve című szombatig tartó egy hetes programsorozatával zárja a Gulág-emlékévet a Magyarság Háza.

Csibi Krisztina, az intézmény igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta: a Magyarság Háza az emlékév során azt a feladatot vállalta, hogy szeptembertől néhány hónap alatt több tucat külhoni magyar városba, faluba juttatja el a Veritas Történetkutató Intézet Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944-1956 című vándorkiállítását. A megnyitók alkalmával olyan koncerteket, színházi előadásokat és drámapedagógiai feldolgozásokat is szerveztek, amelyekkel a fiatalabb korosztály számára igyekeztek bemutatni a korszak történelmi eseményeit.

Az igazgató kiemelte, hogy a budapesti sorozatot az emlékév méltó lezárásaként rendezik meg. A Szentháromság téren a Barakkba zárva - Életre ítélve című köztéri kiállításon a felépített barakkokban számos információ és fotó várja az érdeklődőket, az intézményben pedig minden délelőtt rendhagyó történelem órákat szerveznek iskolások számára.

Pénteken este az idősebb korosztály a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában Kányádi Sándor Kétszemélyes tragédia című darabját tekintheti meg, szombaton pedig a kommunizmus áldozatainak emléknapján Matúz Gábor az 1956-os megtorlásokról szóló Nincs kegyelem című filmjét vetítik le, amelyet közönségtalálkozó követ a film alkotóival.

A programok ingyenesek, de látogatásukhoz előzetes regisztráció szükséges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!