Bella Máté új művének bemutatója lesz a Zeneakadémián

Kultúra, 2018.02.21

A zenekar mesterei sorozatban hangzik el Magyarországon először Bella Máté Tabula Smaragdina című műve, valamint Louis Andriessen De Tijd (Az idő) című darabja március 6-án a budapesti Zeneakadémián Arie van Beek vezényletével.

Bella Máté Erkel Ferenc-díjas zeneszerző a rotterdami de Doelen koncertközpont megrendelésére írta kompozícióját, amelyben egy ókori ezoterikus iratot zenésített meg Hamvas Béla filológiai értelmezésének felhasználásával - közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.

A Variációk az időre című esten elhangzik a holland Louis Andriessen 1981-es De Tijd (Az idő) című alkotása is, amely Szent Ágoston egyházatya és filozófus szövegére készült nőikarra és hangszeregyüttesre.

A Zeneakadémia hallgatói zenekarát bemutató A zenekar mesterei sorozat estje holland-magyar együttműködésben valósul meg, a koncert a rotterdami Doelen Ensemble, valamint a holland Codarts Művészeti Egyetem és a Zeneakadémia közös projektjét zárja. Szólistaként Horti Lilla szoprán lép színpadra.

A műsort Rotterdamban, Arie van Beek karmester vezetésével tanulják be a közreműködők, majd ott is előadják a budapesti hangverseny előtt.

Az estre díjtalan belépő igényelhető a Zeneakadémia jegypénztárában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!