Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertet ad a Zeneakadémia előtt

Kultúra, 2018.06.11

Liszt-, Debussy- és Csajkovszkij-művek, valamint Liszt Gounod- és Mozart-feldolgozásai szólalnak meg Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertjén pénteken a budapesti Zeneakadémia előtt.

A zongorafutamok után a képzőművészeté lesz a fő szerep. A Korb Flóris és Griegl Kálmán tervezte zenepalota homlokzatán Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Mikulán Dávid és Pál Gábor videoinstallációi lesznek láthatók. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségéhez tartozó alkotók egy-egy Csajkovszkij-motívumot választva, a palota kivételes ornamentikáját alapul véve hozták létre műveiket - közölte a Terézvárosi Önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit. A Liszt-bicentenárium alkalmából mintegy kétezren hallhatták játszani Bogányi Gergelyt az Operaház előtt, és láthattak a dalszínház épületére komponált egyedi videoinstallációkat. Az emlékezetes estből időközben hagyomány lett, az Andrássy úti helyszín mellé pedig egy új közterület, a Liszt Ferenc tér is beillesztődött. A tér Zeneakadémia előtti részét - Ránki Dezső, Klukon Edit, Ránki Fülöp, aztán a Virtuózok, majd Meláth Andrea és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar fellépése után - idén nyáron már negyedszer tölti be mindenki számára elérhetően a komolyzene.

A térre kihelyezett székek érkezési sorrendben foglalhatóak el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!