Boldoczki Gábor trombitaművész is az Echo Klassik díjazottjai között

Kultúra, 2017.07.27

Joyce DiDonato, Matthias Goerne, Kent Nagano, Fazil Say, Jonas Kaufmann mellett Boldoczki Gábor trombitaművész is elnyerte idén az Echo Klassik díjat.

A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono Akademie 22 kategóriában 54 zenésznek, énekesnek, karmesternek, zenekarnak, zenei kiadónak ítélte oda idén díjait.

Az év énekesnőjének ismét az amerikai Joyce DiDonatót választották a Háború és béke (Erato) című opera felvételéért, az év énekesének járó díjat Matthias Goerne német baritonnak ítélték oda Gustav Mahler 10 korai dalának felvételéért (Mahler, Berio: Sinfonia/10 Frühe Lieder). Az év karmestere a japán Kent Nagano lett a Götebrorgi Szimfonikusok élén Richard Strauss Eine Alpensinfonie című lemezükért. Az év szimfonikus zenekarának a Bostoni Szimfonikus zenekart választották Sosztakovics Symphonies 5., 8. és 9. szimfóniájának lemezfelévetéért.

A hangszerszólisták kategóriájában Boldoczki Gábort ítélték a legjobbnak a trombitaművészek közül az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért.

A díjazottak között van még mások között Christian Tetzlaff német hegedűművész, Maurizio Pellini olasz zongoraművész és Johannes Moser német csellista.

Jonas Kaufmann német tenor Dolce Vita című albuma nyerte el a 2017. év bestseller albumának díját - olvasható a Echo Klassik honlapján.

Az idén 23. alkalommal odaítélt díj átadását október 29-én rendezik Hamburgban az Elbphilharmonie koncerttermében, az est házigazdája Thomas Gottschalk lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!