Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket

Kultúra, 2020.05.11

Bővülő virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket, a hazai létesítmények között található többek között a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az Agroverzum Tudományos Élményközpont - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A MNM minden héten új ismeretterjesztő tartalmakat tölt fel a honlapjára és a közösségi médiája több felületére. Az intézmény ezen a héten a Pénztörténeti totót ajánlja az érdeklődők figyelmébe, akik otthon tesztelhetik tudásukat. Az MNM Mozi keretében új részekkel jelentkezik a Pénzek színes világa, Tóth Csaba előadássorozata, valamint a Kincsek a Nemzeti Múzeumból, ahol a filmeken keresztül egyes műtárgyak történetét ismerheti meg az néző - olvasható a közleményben.

Mint írják, a múzeum blogoldala többek között honfoglaláskori régészeti és járványtörténeti kutatásokkal várja a folyamatosan növekvő számú virtuális érdeklődőket. A régészek folyamatosan rövid összefoglalókat írnak az általuk feltárt lelőhelyekről a Régészeti Kutatások Magyarországon című online kiadványban. A múzeum online találkozóhelyeinek is nagy sikere van, a Facebookon létrehozott My Home Office Challenge - Muti az otthoni munkahelyed! csoportja már több mint 2000 tagot tudhat magáénak.

Péntektől újra megnyitja kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum (RepTár). Először a múzeum szabadtéri része lesz látogatható tematikus játszótérrel, katonai akadálypályával, egyszemélyes ajándékbolttal. A RepTár területén érkezéskor a munkatársak megmérik a vendégek testhőmérsékletet, a kézfertőtlenítés és a maszk használata kötelező. A látogatók számára kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása - olvasható a kommünikében.

Barcs-Drávaszentesen újra kinyitottak a Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva Kapu Bemutatóközpontjának tanösvényei, állatsimogatója; a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ kültéri létesítményei pedig a tervek szerint pünkösd előtti héten fogadnak ismét vendégeket.

Csütörtökön nyílik meg a martonvásári Brunszvik-kastély parkja, tájékoztatott az Agroverzum Tudományos Élményközpont a honlapján. Egyszerre maximum 40 ember tartózkodhat a parkban négy csoportban, előzetes regisztrációt követően másfél órás vezetett parkséta keretében.

Hétfőtől újra látogatható a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, azonban egyelőre csak sétálójegyet lehet venni, amellyel a külső területek tekinthetők meg - közölte az intézmény Facebook-oldalán.

Péntektől a békéscsabai Gabonamúzeum, a megyeszékhely mini skanzenje is nyitva áll az érdeklődők előtt. Ugyancsak a hét utolsó munkanapján nyitja meg kültérrel rendelkező látogató központjainak kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park, így a dévaványai Sterbetz István és a biharugrai Bihari Madárvárta látogatóközpont, a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, valamint az igazgatóság két tanösvénye nyílik meg az érdeklődők előtt. A belépőknek kötelező maszkot viselniük - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!