Brian Cox főszereplésével készülő filmet támogat a Filmalap

Kultúra, 2015.03.25

Edelényi János rendezi a Gondűzők (The Carer) munkacímű mozifilmet, amelynek forgatása az angliai Kentben zajlik a Magyar Nemzeti Filmalap 150 millió forintos gyártási támogatásával. A főszerepet az Emmy-díjas Brian Cox játssza.

A Gondűzők a Mythberg Films koprodukciójában angol és kanadai partnerekkel készül, Brian Cox mellett a másik főszerepet a pályakezdő magyar származású színésznő, Coco König alakítja - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Nemzeti Filmalap.

A forgatókönyvet Edelényi János és Gilbert Adair, az Álmodozók című Bernardo Bertolucci-film írója, valamint Tom Kinninmont közösen jegyzi. A tervek szerint a film már az év végén a mozikba kerülhet.

A történet szerint Dorottya (Coco König) álma, hogy a Királyi Színiakadémiára felvételt nyerjen, ezért elvállalja a nagybeteg öreg színész (Brian Cox) ápolását, és titokban abban bízik, hogy a színészet fortélyait és a szép angol kiejtést is elsajátítja majd a betegápolás közben, de az élet váratlan fordulatokat tartogat mindkettőjük számára - ismertette a történetet a közlemény.

Brian Cox kiemelkedő színházi munkássága (Royal Shakespeare Company) mellett számos nagysikerű mozifilmben is szerepelt (Az embervadász, Mocskos zsaruk, X-Men 2), 2000-ben a Nürnberg című televíziós produkcióban nyújtott alakításáért Emmy-díjat nyert. A Gondűzők további szerepeiben Emilia Fox (A zongorista, A néma szemtanú), Anna Chancellor (Majd újra lesz nyár) és Lukáts Andor lesz látható.

Edelényi János filmje brit-magyar koprodukcióban készül kanadai partnerekkel, magyar producere Berger József, operatőre Máthé Tibor, zeneszerzője Pacsay Attila.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!