BTF - Könnyűzenei csemegék három helyszínen

Kultúra, 2018.04.13

Dj Bootsie és a Talamba, Bugge Wesseltoft és Henrik Schwarz, a Jazzanova és Paul Randolph, Chapelier Fou és a Grandbrothers is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztivál könnyűzenei műsorában a következő napokban a Várkert Bazárban, az Akváriumban vagy az A38-on.

Az Erzsébet téri Akvárium Klub tavaly csatlakozott a BTF-hez. A NagyHallban zenélő nemzetközi sztárok mellett április 22-ig minden nap az ország ismert zenészei és fiatal tehetségei adnak ingyenes akusztikus koncertet a klub előtti teraszon, vasárnap délelőttönként a gyerekeket és a családokat várják - szerepel a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott ajánlóban.

Az Akváriumban április 14-én szombaton a német producer és zeneszerző, Henrik Schwarz és a norvég zongorista, Bugge Wesseltoft játszik. Improvizatív fellépéseiken az elektronika és a dzsessz fúzióját játsszák. A Scripted & Prepared Pianos című élőzenei performanszával fellépő duó ezúttal akusztikus hangzásban vizsgálja a régi és az új kapcsolatát. A programot meghatározó két koncertzongora egyike egy számítógéppel áll összeköttetésben.

Másnap a berlini Jazzanova zenél az Akváriumban. Az egyik legfontosabb nu-jazz formáció muzsikájában a chillout és a deep house is jelen van. Mostani koncertjükre csatlakozik hozzájuk a Brazíliában nevelkedett világhírű amerikai énekes, Paul Randolph.

Az A38 hajón most pénteken a francia downtempo elektronika egyik legegyedibb hangú, változatos zenét komponáló alakja, a Chapelier Fou (Louis Warynski) játszik. A klasszikus zenei végzettségű multiinstrumentalistát tavaly megjelent negyedik albuma óta a kísérletező elektronikus zene legnagyobbjai között emlegetik. Szintén az A38-on ad koncertet április 18-án a kortárs komolyzenei hangzás egyik legnagyobb európai reménységének tartott német Grandbrothers formáció, amely 2017-es Open című lemezével tört be. A duóban a klasszikus zongorista Erol Sarp és a saját fejlesztésű billentyűs hangszereivel kísérletezgető Lukas Vogel szerepel.

A kreativitását sokféle műfajban kipróbáló, korábban a Zagarban szkreccselő Dj Bootsie (Solymosi Vilmos) dolgozott már az Oscar-díjas animációs filmrendezővel, Rófusz Ferenccel, kapott felkérést a Magyar Állami Operaháztól, de több ízben készített zenét divatbemutatóra is. Triójában Lázár Tibor (dob) és Vázsonyi János (fúvós hangszerek) szerepel, április 14-én szombaton a Várkert Bazárban a Talamba Ütőegyüttessel közös produkcióval jelentkeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!