Budapest Ritmo - Villamoson ad koncertet a Dalinda a capella együttes

Kultúra, 2018.09.25

Ismét villamoson elhangzó koncert vezeti fel a Budapest Ritmót. A harmadik világzenei fesztivál felvezetőjeként szerdán este a 47-49-es villamoson ad műsort az utazóközönségnek a Dalinda - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A női lét szakaszait elmesélő Dalinda a cappella együttes három fiatal énekese indaszerű játékossággal fogalmazza meg a magyar népi dallamokat. Orbán Johanna, Paár Julianna és Tímár Sára 2015 óta koncertezik együtt, azóta felléptek a legfontosabb magyarországi koncerttermekben, tavaly nyáron Kínában is koncertet adtak.

Az idei Budapest Ritmo október 5-től 7-ig tart az Akvárium Klubban. A szervező CAFe Budapest és a Hangvető újra teret ad a feltörekvő tehetségeknek is, október 4-én külön showcase napot tartanak a Szimplában.

A showcase koncerten a Dalinda is fellép, akárcsak két másik hazai formáció, Meybahar és Branka Trio. Szintén koncertet ad ezen a napon a lengyel WoWaKin és Dikanda, a cseh BraAgas és a szlovák Balkansamble. A showcase résztvevőit egy nemzetközi világzenei szaktekintélyekből álló öttagú zsűri választotta ki pályázat alapján.

A Budapest Ritmo nyitónapján, október 5-én pénteken az ötszörös Grammy-díjas dél-afrikai Ladysmith Black Mambazo, a katalóniai Sabor de Grácia, a Redred & Sena Dagadu Future Afrobeat Show, a portugál nyelvű Coladera trió, a finn Tuuletar és Maija Kauhanen, a belga Tcha Limberger és a Kalotaszeg Trió lép fel az Akvárium Klubban. Másnap a Muzsikás és a lengyel Muzykanci, az etióp Gili Yalo, a mali Trio Da Kali, a szerb Ekrem Mamutovic, a szlovén Sirom, a német Dj Ipek ad koncertet és ezen a napon látható a Parasztok Atmoszférában című produkció is. A vasárnapi zárónapon Roma Ritmo címmel rendeznek estet az elmúlt három évtized hazai vokális cigányzenei előadóinak közreműködésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!