Budapest Atmosphere - Kiállítás a Budapestre akkreditált nagykövetek fotóiból

Kultúra, 2017.12.05

Magyarországra akkreditált nagykövetek Budapestet ábrázoló fotóiból nyílt kiállítás Budapest Atmosphere címmel kedden a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - Balassi Intézetben.

Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára a tárlat megnyitóján felidézte: Marie-France Andrétól, Belgium nagykövetétől származott az ötlet, hogy hirdessenek fotópályázatot az itt szolgáló nagykövetek számára arról, hogyan látják ők Budapestet.

A diplomaták egész évben mások érdekében munkálkodnak, ez azonban egy olyan pillanat, mikor ők maguk kerülnek a középpontba - jegyezte meg a külügyminisztérium államtitkára.

A zsűri elnöki tisztét Ledényi Attila, a Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár alapító igazgatója látta el. Mint felidézte, a kiírásra huszonöt portfólióban mintegy száz fotó érkezett, amelyeket anonim módon bíráltak el.

A legjobb fotót Dzsakkrit Szrivali, Thaiföld nagykövete készítette, a második helyre pedig holtversenyben Juraj Chmiel cseh nagykövet és David Renato Nájera Rivas mexikói nagykövet munkáit sorolta a zsűri, amely harmadik díjat ebben a kategóriában nem adott ki.

A legjobb portfólió díját David Renato Nájera Rivas nyerte el, másodikként Marie-France André, Belgium nagykövetének portfólióját díjazták; a harmadik helyre pedig holtversenyben Alekszandar Mosztrokol montenegrói nagykövet és Dzsakkrit Szrivali munkáit sorolta a zsűri.

Dánia nagykövete, Kirsten Rosenvold Geelan a verseny különdíját érdemelte ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!