Cannes - Idén is bőkezűen adakoztak a sztárok a jótékonysági AIDS-gálán

Kultúra, 2017.05.26

Leonardo DiCaprio, Dustin Hoffman, David Beckham, Mick Jagger, Nicole Kidman és a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának zsűritagjai, köztük Jessica Chastain és Will Smith is részt vett a hagyományos jótékonysági gálán, amelyen az AIDS-elleni kutatások támogatására gyűjtöttek.

Az amfAR Cinema Against AIDS (Film az AIDS ellen) elnevezésű estélyt 24. alkalommal rendezte meg a Liz Taylor által létrehozott alapítvány a cannes-i fesztivál alatt, a közeli Cap d'Antibes egyik luxusszállodájában csütörtök este.

A terrorkészültség és a rendkívüli biztonsági intézkedések miatt az Hotel du Cap-Eden-Rochoz vezető minden utat már kora délután lezárta a francia rendőrség a forgalom elől, kizárólag a gála vendégei, köztük Vanessa Redgrave, Diane Kruger, Milla Jovovich, Eva Longoria és Dionne Warwick énekesnő közelíthette meg a hotelt.

Az AIDS-kutatások támogatására David Beckham árverésre bocsátott egy labdarúgó-mérkőzést, amelyen ő és barátai ellen lehet játszani a párizsi Parc des Princes stadionban. A rendezvény 350 ezer euróért (107,5 millió forintért) kelt el.

Will Smith és Jessica Chastain zsűritagok egy portrésorozatot, George Hurrell fotóművész alkotásait árulták az 1940-es évek hollywoodi sztárjairól, többek között Rita Hayworthről, Marlene Dietrichről, Gary Cooperről. A gyűjtemény 500 ezer euróért (154 millió forintért) kelt el.

Egy 32 különleges ruhakölteményből álló kollekció 3 millió eurós (922 millió forintos) rekordáron talált új gazdát, egy 1958-as gyártású jaguárért 650 ezer eurót (200 millió forintot) fizetett az új tulajdonos.

A jótékonysági szervezet adatai szerint a cannes-i filmfesztivál idején megrendezett tavalyi adománygyűjtésen alig három óra alatt mintegy 22 millió euró (6,7 milliárd forint) folyt be, 1993 óta pedig nagyjából 174 millió eurót (53 milliárd forintot) hagytak ott a sztárok az adománygyűjtő aukción. Idén több mint 18 millió euróval gazdagodhatott az alapítvány a gálán, ahol több száz vendég vett részt.

Az estet Diana Ross koncertje zárta, aki a legsikeresebb számaiból adott elő a sztárokból álló közönségnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!