Cirkuszok éjszakája - Idén is elefántfürdetéssel indul a program

Kultúra, 2018.07.11

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja, Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba július második szombatján ismét megmártózik a Balaton vizében - írják közleményükben a szervezők.

Az elefántok menete a balatonlellei Cirkusz térről indul, ahonnan a 7-es főúton át egyenesen a Napfény strandra mennek. A fürdés után elfogyasztanak egy gyümölcstálat, ezt követően a hátukon viszik körbe a vállalkozó szelleműeket.

Ugyanezen a napon éjfélig kibővített programokkal és nemzetközi sztárfellépőkkel várja a közönséget a Magyar Nemzeti Cirkusz. A műsor előtt porondlátogatásra invitálják az érdeklődőket, utána pedig a kulisszák mögé is be lehet tekinteni. Az estét tűzijáték zárja Balatonlellén.

A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban a Full Adrenalin című előadás különleges fellépőkkel kibővített változatával készül, Siófokon, az Exit Cirkusznál pedig a társulat előadásokban használt kellékeit lehet kipróbálni, majd tánc- és parkour-bemutató, valamint tűzzsonglőr-show is lesz. A Kész cirkusz című előadás után ismert mesehősökkel találkozhatnak a gyerekek.

Budapesten, a Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok éjszakája alkalmából egy extra műsorral készül azoknak a látogatóknak, akik az aznapi Atlantic Flight - Nagy Cirkuszi Utazás című előadás bármelyikére jegyet váltottak. A másfélórás műsor utolsó előadása után a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai lépnek fel: Bóta Melinda és Kovács Dóra drótszámmal, Tóth Gabriella levegőszámmal, Jerabek Csenge és Faludy Szilvia pedig görkorcsolyaszámmal készül a késő esti produkcióra. Rajtuk kívül látható lesz Axt Elizabeth handstand- és tissue-száma, a Silver Power látványos erőemelő- és karikaszáma és a Dosov duó erőemelő száma is.

A műsor alatt élőben bejelentkezik a Recirquel Újcirkusz Társulat is az Egyesült Királyságbeli southwoldi Latitude Fesztiválról, amelyen Párizs Éjjel című előadásával lép fel a csoport.

Az Eötvös Cirkusz Révfülöpön white-show-val várja a közönséget, akiket arra kérnek, ha tehetik, az előadás résztvevőihez hasonlóan öltözzenek fehérbe. Az esti műsorkezdés előtt ki lehet itt is próbálni a cirkuszi kellékeket, a Tradíciók és generációk című műsor pedig vendégelőadókkal egészül ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!