Co-opera - Tizenegy hazai színházban adják elő a Figaro házasságát

Kultúra, 2018.06.28

A Figaro házassága című vígoperát országszerte 11 színházban mutatja be a Co-Opera projekt - mondta el Silló István karmester az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A vidéki színházi társulatok összefogásával, a Szabó Máté rendezte darabot a Szegedi Nemzeti Színház, a Győri Nemzeti Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Szentendrei Teátrum és az Operettissima Nonprofit Kft. együttműködésében viszik színre. Az előadást először július 27-én és 28-án Szentendrén, a Fő téren láthatja a közönség.

Kiemelte: az együttműködés művészileg és anyagilag is tökéletesen működik, mivel a magas előadásszám vonzóvá teszi a lehetőset az első osztályú operaénekeseknek számára.

A Figaro házassága Almaviva gróf borpanziójában játszódik, a díszlet Khell Csörsz, a jelmez Benedek Mari munkája, a dramaturg Kenesey Judit. A gróf szerepében Haja Zsolt, Kovács István, Kendi Lajos és Szélpál Szilveszter, grófnéként Fodor Beatrix, Schnöller Szabina, Kolonits Klára, Somogyvári Zita, Rendes Ágnes és Rálik Szilvia látható. Suzanne alakjában Bordás Barbara, Rácz Rita, Keszei Bori és Horák Renáta áll színpadra, Figaro Cseh Antal, Pataki Bence, Kiss András és Donkó Imre lesz.

Az előadás létrehozásában együttműködő színházak megosztják a költségeket és az évadon belüli játszási periódusokat is. A díszleteket a győri műhely készítette, a jelmezeket a szegediek varrták. A budapesti próbákat követően a főpróbahéten a debreceni színház biztosítja a próbahelyiségeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!