Csaknem 150 ezren énekelték együtt Szarka Tamás Kézfogás című dalát

Kultúra, 2023.06.02

Idén Kárpát-medence-szerte több mint 570 intézményben mintegy 150 ezren énekelték közösen Szarka Tamás Kézfogás című dalát pénteken a nemzeti összetartozás napja alkalmából - hangzott el M1 aktuális csatorna Híradójában.

Csaknem 150 ezren énekelték együtt Szarka Tamás Kézfogás című dalát A Kézfogás című dal az összemagyarság összetartozásának egyik jelképévé vált az elmúlt években. Szarka Tamás 2019-ben indította útjára a kezdeményezést, amelynek idei központja Európa Kulturális Fővárosa, Veszprém, ahova a Kossuth-díjas művészt a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodája hívta meg a közös éneklésre.

Balogh Lívia, a Ringató Körzetei Óvoda intézményvezetője az M1 aktuális csatorna Híradójában elmondta, hogy Veszprémbe mintegy 800 kisgyerek érkezett az ország más területeiről is. Mint mondta, az óvoda kiemelt feladata a zenei nevelés: a népzene és néptánc, valamint a gyerekek hazaszeretetre való nevelése, a népszokások, hagyományok megtartása, követése és átadása.

A Kézfogás című dalt 2019 óta minden évben több mint százezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 2019-ben Budapesten a Kossuth téren, 2021-ben az Országházban a Szent Koronánál, 2022-ben a komáromi Erzsébet hídon hangzott el a szám.
(MTI)

Galériánk

Csaknem 150 ezren énekelték együtt Szarka Tamás Kézfogás című dalát Csaknem 150 ezren énekelték együtt Szarka Tamás Kézfogás című dalát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!