Családoknak szóló fesztivált rendeznek a hétvégén Kapolcson

Kultúra, 2017.06.23

Családoknak, gyermekeknek szóló ingyenes minifesztivál kezdődik pénteken Kapolcson, melyet tehetségkutató tábor előzött meg - közölték a június 23. és 25. közt zajló Kapolcska Program szervezői az MTI-vel.

Márta István, a Művészetek Völgye alapítója által összeállított program részeként, a fesztivált megelőzően június 17. és 22. közt hét művészeti szekcióban rendeztek tehetségkutató és fejlesztőtábort 9-15 éves gyerekeknek. A szervezők tájékoztatása szerint a táborban csaknem száz iskolás korú fiatal kapott összkulturális oktatást zenei, színházi, népzenei és néptánc, kézműves illetve médiakommunikációs csoportokban, valamint a Hello Wood demo/junior szekciókban elismert művészektől.

A háromnapos Kapolcska Fesztiválon a Balaton-felvidéki település csaknem húsz pontján várják programok a családokat péntektől vasárnapig. A Muzsikás Együttes portáján lesz gyermektáncház, zenés beszélgetések és az együttes koncertjét is hallhatja a közönség. A Kapolcska színpadon délutánonként a Hagyományok Háza programjait láthatják az érdeklődők, előttük gyermekszínházi előadásokat tartanak, és itt mutatják be a Hello Wood Demo táborában készült produkciókat is péntek este.

A katolikus templomban klasszikus zenei produkciókkal, míg az Apró színpadon Gregus László mesemondóval és Szirtes Edina Mókus hangszerbemutatóival találkozhatnak a Kapolcsra érkezők. A Gástya Amfiteátrumban pénteken és szombaton este a Nemzeti Színház János Vitéz című előadása lesz látható Vidnyánszky Attila rendezésében fiatal színészekkel, szombaton pedig Érdi Tamás zongoraművész is hallható majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!