Cseh Tamásra emlékeznek Bakonybélben

Kultúra, 2017.08.07

Filmvetítéssel és tábortűz melletti közös énekléssel tisztelegnek Cseh Tamás előtt az Énekmondók Emlékezete című rendezvényen szombaton Bakonybélben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A harmadik alkalommal megtartott, Bakonybél önkormányzata és a Tinódi Pajzs Egyesület által rendezett emlékesten a Bakonybél környéki erdőkben megalapított bakonyi indiánjátékok kitalálója, a település díszpolgára, Cseh Tamás előtt tisztelegnek - emelte ki Felföldi Andrea.

A programok 17 órakor kezdődnek a bakonybéli Szent-kút kápolnánál, mely Cseh Tamás kedvelt helye volt.

Előbb Kátai Zoltán, Lantos Szabó István és Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas előadóművészek adnak elő verseket, zsoltárokat és a 16-19. századból származó énekeket, majd Marticsekné Szentkereszty Judit, a Bakonybéli Népdalkör, Husi Gyula és Takács Krisztián előadásában betyárballadák és bakonyi népdalok hangzanak el.

Este nyolc órától a Cseh Tamás Archívum és a Mozgókép Alapítvány összeállításában, Hanák Gábor rendezésében az erre az alkalomra készült Keresztül-kasul a századokon című filmválogatást vetítik le. A film után Mülhauser Martina gitáros-énekes idézi fel Cseh Tamás dalait tábortűz mellett, majd közös énekléssel zárul az est.

A rendezvény kísérőprogramjaként ingyenesen látogatható a Bakonybéli Tájházban a bakonyi indiánjátékok történetéről szóló kiállítás. Eső esetén a programokat a helyi faluházban rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!