Csernus Tibor-kiállítás nyílik Sanghajban

Kultúra, 2017.08.02

Egy magyar festő Párizsban címmel nyílik kiállítás Csernus Tibor festői életművéből pénteken a sanghaji Liu Haiszu Művészeti Múzeumban.

A gyűjteményes kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) és a sanghaji intézmény több éves közös együttműködésének új állomása - közölte az MTI-vel kedden a KOGART.

Az augusztus 27-ig látogatható tárlat Csernus Tibor életművét olyan nemzetközi kontextusban mutatja be a kínai közönségnek, amely elsősorban a festő fontos témáit és műfajait vizsgálva próbál képet adni a 20. századi magyar művészet egyik meghatározó alkotójának munkásságáról.

Mint a kiállítás ajánlója emlékeztet, Csernus Tibor Kondorosból származik, de Párizsban találta meg a számára legmegfelelőbb szellemi közeget a Bateau-Lavoir műteremházban, ahol egykor Picasso és Braque is dolgozott.

Csernus Tibor hatalmas életműve a posztimpresszionizmust és francia avantgárdot ötvöző festészettől a szürnaturalizmuson, majd a hiperrealizmuson, később a neobarokk Caravaggio-parafrázisokon át az egészen szabad és áramló expresszív festészetig terjed - áll a KOGART közleményében.

A sanghaji közönség szeptember 3-ig egy másik magyar kiállítással, a Magyar Nemzeti Múzeum Sissi és Magyarország - a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című tárlatával is találkozhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!