Digitális művészeti triennálét rendeznek Szekszárdon

Kultúra, 2018.09.12

Másodszor rendezi meg a Magyar Elektrográfiai Társaság a nemzetközi digitális művészeti triennálét Szekszárdon, a Digitális Agora 2018 című tárlat az utóbbi három évben született, kiemelkedő elektrográfiai műalkotásokat mutatja be.

A szombaton, a Művészetek Házában nyíló kiállítás 137 magyar és 27 külföldi művész alkotásait, nagyméretű grafikákat, digitális, videó- és fényinstallációkat, light-boxokat és más fényobjekteket vonultat fel - írta az eseményről szóló közleményében a társaság.

A kiállítás célja a technikahasználatban és a digitalizációban rejlő művészi lehetőségek sokszínűségének a felmutatása, új eljárások, témák, tartalmak és művészi megoldások közzététele.

Az alkotók Magyarország mellett Argentínából, Kanadából, Japánból, az USA-ból, Dél-Koreából és kilenc európai országból érkeztek.

Az október 21-ig látható tárlaton mások mellett kiállít Joseph Kádár (Le K'dar), láthatóak lesznek Szombathy Bálint avantgárd művész digitális fotói, a Németországban élő Lux Antal fotó- és videoművész, Csáji Attila és Mengyán András fényművész, valamint videós munkáival nemzetközi elismertséget szerzett Horkai István művei - mondta Haász Ágnes, a társaság elnöke, a kiállítás kurátora az MTI-nek. Hozzátette: érdekesség lesz Kelle Antal és Botos Péter alkotta páros optokinetikus robotinstallációja, amelyben egy robot irányította fény-árnyék játék zajlik.

A közelgő triennálén a korábbinál több művész vesz részt, szélesebb körben mutatják be azt, hogy hogyan alkalmazzák a számítógépet, az elektromos áramot az alkotási folyamatban, hogyan tágítják a művészi kifejezést - jegyezte meg.

A szekszárdi bemutató után novemberben a fővárosi Próféta Galériában és Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtéren is megrendezik a kiállítást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!