Díjat nyert Deák Júlia kisfilmje az Európai Független Filmdíj (EIFA) online fesztiválon

Kultúra, 2017.10.11

Deák Júlia kisfilmje, az Azonosítás megnyerte az Európai Független Filmdíj Legjobb Rövidfilm kategóriájának Platina díját - közölte a rendező az MTI-vel szerdán.

Második alklommal rendezték meg az Európai Független Filmdíj (EIFA) online fesztiválját, amelyen több kategóriában gyémánt-, platina-, arany-, ezüst- és bronzdíjakat osztottak ki.

Deák Júlia Azonosítás című alkotása mellett a rövidfilmek között ugyancsak platinadíjat kapott David M. Raynor rendező We Need To Talk című kisfilmje. A kategória gyémántfokozatát Roger A. Scheck rendező Sprinkles, valamint Ric Sechrest színész-rendező The Ruins című filmje vitte haza.

A fesztivál legjobb filmjének járó díjat Katerina Philippou-Curtis Marriage (Házasság) címjű alkotása érdemelte ki.

Deák Júlia filmje a 17 éves Meggie-ről szól, aki egy 1944-es halálmenet helyszínét próbálja megtalálni Budapesten. A filmet, amely a Svájci Nemzetközi Filmfesztivál díját is elnyerte, eddig kilenc fesztiválon mutatták be a világ különböző országaiban.

Az EIFA (Európai Független Filmdíj) éves díjátadó verseny célja a független filmek világszerte történő megünneplése. A díjakat egy tizenöt tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri ítéli oda.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!