Díjátadóval zárult az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny

Kultúra, 2017.06.15

Lezárult az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny, a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest kiemelt eseménye.

A Magyarországon első alkalommal megvalósult hegedűversenyen a 8 és 18 év közötti fiatalok öt korcsoportban, nemzetközi zsűri előtt mérhették össze tudásukat június 10. és 14. között a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában. A verseny gálakoncertjét szerdán a Régi Zeneakadémián rendezték - közölték a szervezők az MTI-vel.

A legidősebbek korcsoportjában első helyezett lett Tóth Kristóf, a negyedik korcsoport győztese Karls Lorenz. A harmadik korcsoportban Kovács Sára és Gaál Julianna nyert, a második korcsoportban Abouzahra Amira érdemelte ki az első helyezést. A legfiatalabbak korcsoportjában a zsűri döntése alapján az összes résztvevőt egyformán jutalmazták. A különdíjakat Kokas Katalin és Kelemen Barnabás adták át szerdán.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét Shlomo Mintz vállalta, aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. Zsűritag volt Mimi Zweig (USA), Hyuna Kim (Korea), Sebestyén Katalin (Belgium), Ácsné Szily Éva és Dénes László.

A gálán Camille Saint-Saëns Fantázia hegedűre és hárfára című művét Vigh Andrea hárfaművész és Kelemen Barnabás hegedűművész, Franz Schubert a-moll Arpeggione szonátáját Maxim Rysanov brácsaművész és José Gallardo zongoraművész adta elő.

Az esten felléptek a verseny győztesei is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!