Dollár Papa Talks címmel indul beszélgetéssorozat

Kultúra, 2020.05.20

Dollár Papa Talks címmel online beszélgetéssorozat indul vasárnap; a Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére, a Trafó közreműködésével megvalósuló sorozat első részének témája a színpadi intimitás.

A három alkalomból álló sorozat első beszélgetése május 24-én 17 órától hallható, résztvevője Rába Roland, Sárosdi Lilla és Kiss-Végh Emőke, moderátora Ördög Tamás. Az esemény online valósul meg, és csak az adott időpontban lesz elérhető. A technikai részleteket az esemény Facebook-oldalán, valamint a www.trafo.hu weboldalon teszik közzé.

A további két alkalom témája a nők a színpadon, illetve a férfiak a színpadon. Az állandó résztvevő, Kiss Végh-Emőke mellett május 31-én a beszélgetőtárs Láng Annamária és Terhes Sándor, június 7-én pedig Schmied Zoltán és Major Erik lesz - olvasható a Trafó - Kortárs Művészetek Háza MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Dollár Papa Gyermekei társulat előadásaiban központi helyet foglalnak el az erős, ám gyakran elnyomott, gúzsba kötött nők. Flaubert minden oldalról nyomorgatott Bovary Emmája, az Ibsen Kis Eyolfjában megjelenő Rita Almers, Strindberg Pelikánjának anyafigurája, Elise, aki vérével eteti a kicsinyeit, Ibsen Nórája, Csehov Arkagyinája és Ranyevszkajája, Diderot apácái, Móricz Zsigmond Árvácskája és Lady Chatterley mind-mind a saját boldogságukért és szabadságukért küzdő, önmagukat határozottabban megfogalmazni próbáló, emblematikus nőalakok.

A nőkről, és így a férfiakról való gondolkodás is meghatározó eleme a társulat alkotói folyamatainak és az azokban létrejövő párbeszédeknek - mutatnak rá a közleményben, amelyben Ördög Tamás társulatvezető hozzáteszi, hogy mindehhez szorosan kapcsolódik az intimitás kérdése is, amely különösen aktuális kérdés lesz nemcsak a színházak, hanem az egész világ újranyitását követően.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!