Drónos szobrokból nyílt kiállítás Budapesten

Kultúra, 2018.09.05

Drónok segítségével megvalósult szoborkülönlegességek fénykép- és videó-dokumentációit mutatja be Előd Ágnes Drónos szobrok című kiállítása, amely szerdától látható Budapesten az Óbudai Társaskör Galériában.

Előd Ágnes az M5 kulturális csatorna híradójában hangsúlyozta, hogy a kiállításon látható alkotások hosszú expozíciós fotók. "Élőben ez nem volt látható, hanem csak a műről készült hosszú expozíciós idejű dokumentáció az, ami felfedi a rajzolatot. Tehát a mű egy titkos szobor, ami akkor fedi fel magát, amikor már ki van állítva" - magyarázta a művész.

A kiállítás másik elemét a fényszobrok alkotják, az ELTE Fizika tanszék kutatóiból alakult csapat szabad téren is jól látható, szintén drónokkal készült alkotásai. A csapat jelenleg 50 drónnal készít fényinstallációkat.

A szeptember 30-ig látható kiállítást Vicsek Tamás, az ELTE Fizika Tanszék professzora nyitotta meg. "Az, hogy mi akár több száz méter nagyságrendben és térben olyan mozgásokat tudunk a drónokkal, egy csapattal előállítani, amik szoborként is értelmezhetőek, az számomra egy nagyon izgalmas gondolat volt és örömmel vállaltuk az együttműködést" - hangoztatta a tudós.

Előd Ágnes és a robotika csapat drónflottája legutóbb az augusztus 20-ai tűzijátékon mutatta be a szobrászat legújabb dimenzióját; akkor a Duna fölé a Csodaszarvast és a Szent Koronát festették fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!