DSK - Az interneten fog megjelenni a Strauss-Kahnról szóló játékfilm

Kultúra, 2014.04.18

Nem a mozikban, hanem az interneten fog megjelenni Franciaországban a Dominique Strauss-Kahn bukott IMF-vezérről Abel Ferrara rendezésében készült Welcome to New York című játékfilm - közölték pénteken Vincent Maraval és Brahim Chioua producerek a Le Monde című lapnak adott interjúban.

A film - amelyben Gérard Depardieu alakítja Strauss-Kahnt - hét euróért lesz letölthető az internetről a májusi cannes-i fesztivál idején.

A francia sajtó szinte biztosra vette, hogy az amerikai rendező alkotását beválogatják a filmes mustra hivatalos programjába. Ez még nem kizárt, mert noha a válogatást csütörtökön ismertették, az még nem végleges, jövő héten további alkotások meghívása várható.

"Franciaországban tiltja a törvény, hogy egy film egyszerre jöjjön ki a moziban és VoD-változatban, ezért döntöttünk az internet mellett. Más országokban, az Egyesült Államokban például a film egyszerre fog kijönni a mozikban és a világhálón" - hangsúlyozta az interjúban Vincent Maraval. Szerinte ez azért is rendben van így, mert a filmet kizárólag amerikai pénzből finanszírozták, és mert Franciaországban óriási várakozás előzi meg.

"Ha így hozzuk ki a filmet, a lehető legtöbb embert fogjuk vele a lehető leggyorsabban elérni" - tette hozzá a másik producer.

"Ferrara előző filmjét (4:44 Last Day on Earth) 20 ezren látták a francia mozikban, a YouTube-on viszont 3 millióan nézték meg, ez elgondolkodtató" - hangsúlyozta Maraval.

A Welcome to New Yorkot plakátokon, mozikban vetített előzetesekben és tévéreklámokban fogják beharangozni a producerek. Ez utóbbi egyébként tilos lenne, ha a filmet a mozikban is bemutatnák. Tíz napig a film reklámja ott lesz minden francia internetes platform nyitólapján.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának szexbotránya három évvel ezelőtt, a cannes-i fesztivál idején robbant ki New Yorkban. Strauss-Kahnt nemi erőszakkal vádolta meg egy manhattani szálloda alkalmazottja. A nagy port felkavaró ügyben a hatóságok felmentették ugyan a francia politikus-közgazdászt, de az ügy miatt Strauss-Kahn távozott az IMF éléről, és francia államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania, majd felesége, a francia sztárújságíró Anne Sinclair is elvált tőle.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!