Duke Ellington és Billy Strayhorn műveit adja elő a Modern Art Orchestra

Kultúra, 2017.03.21

Duke Ellington és Billy Strayhorn amerikai szerzőpáros dalait mutatja be pénteken a Modern Art Orchestra az Opus Jazz Clubban - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Fekete-Kovács Kornél, az együttes művészeti vezetője a műsorban elmondta: a szerzőpáros az amerikai dzsessz két legnagyobb komponistája, akik érdekes, erős, energikus elegyet hoztak létre.

Az est első felében a keleti hangzású The Far East Suite című, 1960-as években rögzített lemez dalait szólaltatják meg, amelyek ebben a formában Magyarországon első ízben hallhatók. A koncert második részében fellép Pocsai Krisztina dzsesszénekes és Ellington dalai, köztük a legnagyobb slágerek is elhangzanak majd - fűzte hozzá.

Az 1960-as években Ellington és zenekara nagyszabású közel-keleti turnén vett részt. Az élmények hatására született tételek címei egy-egy földrajzi elnevezésre utalnak, s a szerzők az adott földrajzi térség autentikus zenéjét, hangzását próbálták becsempészni muzsikájukba - mondta Fekete-Kovács Kornél.

A művészeti kitért arra is, hogy a gyerekeket vasárnap a Zenehajó című interaktív zenei foglalkozásukra várják, amelynek témája a trombita lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!