Duna Karnevál több száz táncos részvételével

Kultúra, 2018.05.17

Idén 23. alkalommal rendezik meg a Duna Karnevált, a nemzetközi kulturális fesztiválon több száz külföldi fellépő csatlakozik a magyar tánccsoportokhoz június 8. és 17. között Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

A fesztivál programjai a hazai gazdag népzenei és táncos örökség mellett bemutatják a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat is - hangzott el a műsorban.

Az idei eseménysorozatban tizenegy országból több, mint háromszáz külföldi művész csatlakozik a magyar tánccsoportokhoz.

Mucsi János, a Duna Karnevál igazgatója a műsorban elmondta: az események "koronája" minden évben, így idén is, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható gálaműsor lesz, ahol ebben az évben a résztvevő külföldi együttesek világkarneválja mellett a Szerelmünk, Kalotaszeg című látványos produkcióban gyönyörködhet majd a közönség június 16-án.

A táncelőadáson a Duna Művészegyüttes táncosai mellett a Magyar Állami Népi Együttes, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Bartina Táncegyüttes, a Bem Táncegyüttes és a Bihari Táncegyüttes táncosai is közreműködnek. A látványos produkcióban száznál több táncos látható együtt a színpadon - tette hozzá Juhász Zsolt, koreográfus, Duna Művészeti együttes vezetője.

Mucsi János elmondta, hogy a Hősök terén lesz a Visegrádi Tánckarnevál. Az egész estés táncszínházi darabban a négy visegrádi nemzet táncos- és zenész előadói lépnek színpadra június 17-én. Emir Kusturica is a karnevál vendége lesz, aki június 15-én a The No Smoking Orchestra kíséretében ad majd koncertet a Hősök terén - tette hozzá.

Mint mondta, idén is lesz karneváli felvonulás, amely a Belváros leglátványosabb helyszíneit érintve a Várkert Bazárhoz érkezik június 10-én - ismertette a Duna Karnevál igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!