Egész nap Johnny Hallyday slágerei szólnak a brüsszeli metróban

Kultúra, 2017.12.06

Egész nap Johnny Hallyday dalai szólnak szerdán a brüsszeli metróban tisztelgésként a hajnalban elhunyt francia énekes és színész emléke előtt - jelentette be a belga főváros tömegközlekedési vállalata (STIB).

"Johnny Hallyday emlékére ma az elhunyt legnagyobb slágereit fogjuk játszani a metróban" - írta a társaság reggel a Twitteren.

Számos francia nyelvű belga rádió- és tévécsatorna különleges adással készül a "francia Elvisként" is emlegetett énekes halála miatt.

Az RTBF közszolgálati televízió műsorában Rudy Léonet újságíró hangsúlyozta, hogy a belga apától született Johnny Hallyday "ikonná vált a francia kultúrában, nem pusztán egy énekes volt".

Charles Michel belga kormányfő szerda reggel "hatalmas művésznek" nevezte az énekest, akinek a nemzedékeken átívelő munkásságára mindig emlékezni fogunk.

"Életünk egy része távozik Johnny Hallyday-jel" - közölte Didier Reynders belga külügyminiszter.

Hallyday - eredeti nevén Jean-Philippe Smet - 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küzdött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon.

Belga apjára tekintettel "érzelmi okokból" egy időben próbálta megszerezni a belga állampolgárságot, de aztán felhagyott ez irányú erőfeszítéseivel.

A 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadás után más külföldi előadóktól eltérően Hallyday a biztonsági aggodalmak ellenére sem volt hajlandó törölni két belgiumi koncertjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!