Egy klasszikus brilles ékszerért fizettek a legtöbbet a BÁV kamaraaukcióján

Kultúra, 2018.09.28

Egy 1 karátos brillel díszített klasszikus eljegyzési gyűrű kelt el a legmagasabb áron a BÁV kamaraaukcióján, amelyen az ékszekerek mellett festményekre, ezüst tárgyakra, kerámiákra és porcelánokra, valamint vintage órákra licitálhattak az érdeklődők.

Telt házzal indult a szezon a BÁV őszi kamaraaukciójával, ahol megfizethető árú, minőségi alkotásokra lehetett licitálni - közölte a BÁV pénteken az MTI-vel.

Az ékszerek közül egy félkarátos briliánssal és hat kisebb gyémánttal ékített gyűrű 221 ezer forintot kelt el, de sokan licitáltak egy rozéarany, 1 karátnyi briliánssal díszített karkötőre is, amelynek az árát 319 ezer forintnál ütötték le.

Mint írják, évről évre egyre keresettebbek a korall és a türkiz ékszerek. Több mint kétszeres áron, 147 ezer forintért cserélt gazdát egy türkizzel díszített lencseforma arany fülbevaló. A vintage órák közül egy Marvin férfi arany karóra csaknem 200 ezer forintért talált új gazdára.

A festmények és grafikák közül Gross Arnold alkotásai voltak a legnépszerűbbek, amelyek jellemzően két-háromszoros áron keltek el. A grafikus Virág és játékvonat című műve ugyanakkor kikiáltási árának több mint ötszöröséért, 209 ezer forintért cserélt gazdát. Sokan érdeklődtek Czene Béla Zuglói részlete iránt, a grafika árát végül 246 ezer forintnál ütötték le.

A műtárgyaknál a legnagyobb licitharc egy szecessziós virágtartó díszedényért folyt, amely végül majdnem háromszoros áron, 135 ezer forintért kelt el. Melocco Miklós nőalakot formázó bronzszobra is több mint kétszeres áron, 196 ezer forintért talált új gazdára.

Sokan vásároltak már karácsonyra: népszerűek voltak a gasztroajándéknak kiváló tálkák, cukorszórók, fűszertartók, amelyek közül a legtöbben egy só- és borsszórót cipelő tevére licitáltak.

Az árverés egyik meglepetése volt egy különleges, arany és ezüst szignókkal és egyéb figurákkal díszített moszkvai ezüst szelence, amely hosszú licitharc után végül közel háromszoros áron kelt el.

Élénk érdeklődés övezte a kerámiák és porcelánok licitálását is. A sokféle állatos darab közül a legkeresettebbek között voltak Gorka Lívia zebrás és madaras kerámiái, valamint Gorka Géza jegesmedveszobra, míg a Lynn Chase tervei alapján készült jaguáros hollóházi dísztál is több mint kétszeres áron cserélt gazdát - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!