Egyedül Jordán Tamás pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Kultúra, 2017.05.24

Egyedül Jordán Tamás jelentkezett a pályázati kiírásban szereplő határidőn belül a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására - közölte az MTI-vel szerdán az intézményvezetői pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Sütő Dániel elmondta: a pályázat benyújtási határideje 2017. május 22-én járt le. Június 7-én ül össze a szakmai bizottság, amelynek javaslata alapján június 15-i ülésén dönt a szombathelyi közgyűlés az igazgató kinevezéséről.

Jordán Tamás igazgatói kinevezését márciusban 2018. szeptember 30-ig hosszabbította meg a közgyűlés az után, hogy az előzőleg kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

A Kossuth-díjas színművész tíz éve vezeti az általa alapított szombathelyi színházat, ahol harmadik igazgatói ciklusában is folytatná a munkát.

Legutóbb is indult az igazgatói székért, amelyre akkor Dér András filmrendező is pályázott, aki később "botrányos körülményekre " hivatkozva visszavonta a pályázatát, mert annak tartalma akarata ellenére nyilvánosságra került.

Ezután a szakmai bizottság nem bírálta el érdemben Jordán Tamás - az általa eleve nyilvánossá tett - pályázatát sem, sőt a közgyűlés sem tudott dönteni, mert az ülésen szavazategyenlőség alakult ki. Közben a színház társulata és a színházi szakma, köztük a nemzet színészei is kiálltak Jordán Tamás mellett.

A kialakult helyzetet az igazgató kinevezésének meghosszabbításáról és az új pályázat kiírásáról született későbbi közgyűlési döntéssel oldották fel.

Jordán Tamás az interneten közzétett újabb pályázatát az előzőhöz képest több dologgal is kiegészítette, például azzal, hogyan tudná segíteni a színház Szombathelyet az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésében, de leírta azt is, hogy egy nagyobb szabású kortárs drámafesztivál megszervezésében is gondolkodik.

Amennyiben a direktor újra bizalmat kap, kinevezése 2018. október 1-től 2021. január 31-ig szól majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!