Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek

Kultúra, 2020.06.16

Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot.

Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. "Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem" - monda Ros, miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját.

A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ana Ros miatt döntött úgy, hogy a következő regionális kalauzt Szlovéniáról adják ki.

Egy-egy csillagot kapott a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam.

Kilenc szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 37-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a keddi online díjátadó rendezvényen elmondta: a 120 éves étteremkalauz feladata az volt, hogy felfedezze a világ legkiválóbb kulináris célpontjai.

"Szlovénia kétségkívül ezek között van, a tehetséges és kreatív szakácsainak köszönhetően, akik a rendkívüli természeti erőforrások okán, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű alapanyagok előállítását, napról napra kivételesebb ételeket készítenek" - hangsúlyozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!