Először tűzi műsorra a Hamletet a Vígszínház ősszel

Kultúra, 2017.04.25

Százhuszonkét évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare legendás művét, a Hamletet. Az előadást ősszel mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, Hamletként a társulathoz szerződő ifj. Vidnyánszky Attila látható majd.

A 2017/18-as évad további bemutatóit a május 1-jei VígMajálison jelenti be Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója - közölte a színház az MTI-vel.

A közleményében Eszenyi Enikőt idézik, aki elmondta: már túl vannak a Hamlet olvasópróbáján, épp az elemző próbák zajlanak délelőttönként. Antal Csaba nagyon izgalmas díszletet tervezett - emelte ki. "Egyszerre nagy felelősség és különleges érzés ennek az előadásnak a rendezése, hiszen ezek között a falak között még nem játszottuk ezt a legendás drámát" - mondta Eszenyi Enikő.

Claudiusként Hegedűs D. Gézát, Gertrudként Börcsök Enikőt, Poloniusként pedig Fesztbaum Bélát láthatja a közönség. "Az előadással ismét gazdagodik a Vígszínház Shakespeare-ciklusa, amelyre nagyon büszke vagyok" - fogalmazott az igazgató.

Eszenyi Enikő elmondta: következő évaduk - akárcsak Shakespeare legtöbbet idézett drámája, a Hamlet - a legcsodálatosabb teremtményről, magáról az emberről, az emberi lélekről szól.

"Mindenkit várunk szeretettel május 1-jén 15 órára a Vígszínházba, ahol fény derül a nagy titokra, a 122. évadunk többi bemutatójára is" - fogalmazott, hozzátéve: bárki találkozhat a társulat tagjaival, ha ellátogat a VígMajálisra, ahol a tavaly forgatott vígszínházi kisfilmek premierje mellett A Grund - vígszínházi fiúzenekar bemutatkozó koncertjével és számos meglepetéssel várják a közönséget.

A Vígszínház "születésnapjára" a belépés díjtalan, a VígMajálison résztvevők 5 százalék kedvezménnyel válthatják meg bérletüket a következő évadra és 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a színház előadásaira.

"Azoknak sem kell elkeseredni, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Víg hivatalos Facebook-oldalán 15 órától élőben követhetik majd a társulat különleges műsorát" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!