Eötvös Péter operával nyit az Armel Operafesztivál

Kultúra, 2016.05.27

Eötvös Péter Senza Sangue és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operákkal nyit az Armel Operafesztivál június 27-én a budapesti Nemzeti Színházban.

A július 2-ig tartó fesztivál egyik kiemelt eseménye Eötvös Péter operájának magyarországi bemutatója, amelyet már két éve várnak - mondta el Havas Ágnes fesztiváligazgató a pénteki sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: az Alföldi Róbert rendezte alkotásnak Avignonban volt a premierje.

A további programokról elmondta: július 2-án a Thália Színházban mutatják be Hans Werner Henze Elégia ifjú szerelmesekért című operáját Almási-Tóth András rendezésében. A mű a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában látható. A svájci Theater Orchester Biel Solothurn előadásában Astor Piazzolla Maria de Buenos Aires című darabja június 29-én kerül színre. Másnap a Teatro Verdi di Pisa mutatja be Bruno Coli A furcsa véletlenek angyala és az Árulkodó szív című operákat, amelyek Edgar Allan Poe művei alapján készültek. Július 1-jén a Szerb Nemzeti Színház előadásában érkezik a három egyfelvonásos operát bemutató The Omnibus Opera.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!