Eszmecserére hív a berlini fal Gozsdu udvarban felállított mása

Kultúra, 2014.09.02

Bárki megoszthatja gondolatait az embereket elválasztó falakról és a minket összekötő hidakról a 25 éve lebontott berlini fal egy részletének Gozsdu udvarban felállított másán. A falrészletet szeptember 9-én este bontják le, a Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivál nyitányaként.

A jövő keddi eseményre a Budapesti Fesztiválzenekar izgalmas kamaraprodukciókkal készül, többek között fellép egyik vendégművészük, Sonia Wieder-Atherton csellista is - olvasható a zenekar keddi közleményében.

A zenei programmal arra a történelmi gesztusra is emlékeznek, amikor a 20. század egyik legnagyobb csellóművésze, Msztyiszlav Rosztropovics 1989. november 11-én, két nappal a berlini fal leomlása után rögtönzött koncertet adott a fal tövében (az erről készült videó elérhető a YouTube-on).

A Művészetek Palotája (Müpa) és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) által második alkalommal megrendezett Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivál középpontjában idén a német kultúra áll. A szeptember 10. és 16. között tartandó fesztivál elsősorban a zenén keresztül keres kapcsolódási pontokat a magyar és a német kultúra között, de az irodalom is teret kap, és egy nemzetközi kerekasztal-beszélgetést is rendeznek a 25 évvel ezelőtti határnyitás német-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatokra gyakorolt hatásáról.

A fesztivál teljes programja megtalálható a Müpa és a BFZ honlapjain (www.mupa.hu és www.bfz.hu).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!