Évadzáró fesztivál a Zsámbéki Színházi Bázison

Kultúra, 2016.08.23

A budapesti Katona József Színház, a Nemzeti Színház és a beregszászi teátrum vendégjátékaival, mozizással, az alkotókkal való beszélgetésekkel várja a közönséget az 1956-os emlékévhez kapcsolódó, ingyenes évadzáró fesztiválján szombaton és vasárnap a Zsámbéki Színházi Bázis.

Az egykori rakétabázis szombaton számos vetítésnek ad otthont: a közönség megtekintheti többek között Vidnyánszky Attila Liberté '56, Koltai Róbert Világszám, Páskándiné Sebők Anna Erdély 56 és Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyv Mansfeld Péter emlékére című alkotásait, valamint egy animációsfilm-válogatást is - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

Szombat este a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház vendégszerepel: Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabja Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható.

"Rómeó és Júlia a vasfüggöny két oldalán: egy beteljesületlen, tragikus szerelem groteszk története két felvonásban a Szovjetunió nyugati határán a II. világháború végén és a birodalom fennállásának utolsó nagy telén; majd felbomlása után, midőn Kelet vasfüggönyéből Nyugat aranyfüggönye lesz" - áll a színmű ajánlójában.

Vasárnap Árkosi Árpád színrevitelében találkozhat a közönség Kányádi Sándor Kétszemélyes tragédia című darabjával, amely egy gyermeket váró párról szól, akik nem tudnak elaludni, mert félnek, hogy lehallgatják őket.

A Katona József Színház Ménes Attila Bihari című színművét mutatja be Zsámbékon. A Máté Gábor által rendezett produkció azt kutatja, hogy miként élhet együtt a társadalom az ügynökakták feltáratlanságával.

Az 1956-os forradalom után kivégzett ifjú költő, Gérecz Attila műveiből A szökés címmel készült monodráma, melyet Orosz Ákos előadásában, Csuja László rendezésében láthat vasárnap a Zsámbéki Színházi Bázis közönsége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!