Fabricius Gábor nagyjátékfilm-terve a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon

Kultúra, 2017.12.06

A Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a Midpoint elnevezésű nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő workshop résztvevőjeként mutatja be nagyjátékfilm-tervét Fabricius Gábor - közölte a produkció kommunikációjával megbízott cég szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Fabricius Gábor "Szex, Drót, Rock'n Roll" munkacímű, bemutatkozó nagyjátékfilm-tervét beválogatták a Midpoint Feature Launch programba.

Fabricius Gábor rendezőként és forgatókönyvíróként dolgozik majd a nemzetközi szakembergárdával közösen a kora nyolcvanas évek punk zenei szcénájában játszódó személyiségdrámáján.

A szakmai műhely résztvevőit januárban a Trieszti Filmfesztivál, júliusban pedig a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál látja vendégül. Így Fabricius Gábor a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál döntéshozói (rendezők, producerek, sales agentek) előtt mutathatja majd be projektjét.

A közlemény szerint a Midpoint Feature Launch programba mindössze kilenc projektet választottak ki közel száz jelentkező közül. A program 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a forgatókönyv-fejlesztés során a kreatív csapatmunkát erősítse író, rendező és producer között. A nemzetközi workshopot korábban olyan szakemberek vezették, mint Naomi Foner Oscar-jelölt és Golden Globe-nyertes író New Yorkból, akinek a filmjét többek között a Sundancen mutatták be, Erik Jendersen, aki Robert Redforddal közösen jegyez több filmet, Gazdag Gyula filmrendező, vagy Tereza Polachová, az HBO Europe producere.

A Midpoint korábbi résztvevői az egyéves képzés után a legnagyobb fesztiválokon értek el sikereket filmjeikkel. Olyan projektek szerepeltek náluk többek között, mint György Kristóf Cannesban debütáló nagyjátékfilmje, az OUT, vagy Iveta Grofova Berlinale-díjas Little Harbour című játékfilmje - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!