Felvezető adással indul a Virtuózok negyedik évada

Kultúra, 2018.04.13

Ma kezdődik a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató negyedik évada, az első adásban az előző három évad emlékezetes pillanatait elevenítik fel.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán 19 óra 30 perckor kezdődő múltidéző műsorban a zsűritagok mellett az előző évadokban feltűnt Virtuózok is felidézik a számukra fontos, emlékezetes pillanatokat - közölte az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

A zsűri tagjai között szerepel idén is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A múltidéző adásban a nézők újra találkozhatnak többek között Boros Misi zongoristával, aki a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában tűnt fel és azóta már megjelent az első lemeze is. A pénteki adásban megszólal még Simic Aleksander is, aki a tavalyi évadban a kicsik korcsoportjából a döntőbe jutott és Várdai István Stradivari csellóján is játszhatott

A múltidéző műsorban emellett a nézők egy kis ízelítőt is kapnak a negyedik évadból és bemutatkozik az idei széria új műsorvezetője, Morvai Noémi, aki Bősze Ádámmal lesz a Virtuózok házigazdája.

A Virtuózok negyedik évadában április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre. Utána a kicsik és a nagyok válogatói, majd a korcsoportos elődöntők, végül június 1-jén a döntő, június 8-án pedig a finálé következik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!