Festett ragyogás - Sérült fiatalok kiállítása a K11 galériában

Kultúra, 2017.10.16

Festett ragyogás címmel értelmi fogyatékossággal élő fiatalok festményeiből nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Varga Zoltán, a kiállítást létrehozó Lámpás '92 Alapítvány koordinátora elmondta, hogy tizenöt éve hozták létre azt a kortárs képzőművészeti programot, amely az ország számos pontján élő tehetséges értelmi fogyatékos fiatalnak ad lehetőséget a művészet eszközeivel, hogy kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. Az alkotómunkán keresztül meg tudják mutatni különlegességüket, egyediségüket és tökéletességüket - tette hozzá.

A K11 művészeti központban csütörtökön nyíló kiállítás művészeti kurátora Pető Hunor képzőművész mellett Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész is elvállalta a program népszerűsítését.

Az október 19-től november elsejéig látható kiállításon 15 év alkotásaiból válogattak, így 60 munkát tekinthet meg a közönség.

Varga Zoltán beszámolt arról is, hogy foglalkoztatási programjuk keretében hagyományőrző gyékényfonással, gyapjúszövéssel, újrahasznosítással is foglalkoznak a fiatalok, akik munkájuk során magas minőségű, piacképes termékeket hoznak létre.

Ismertetése szerint a 2017-ben 25. születésnapját ünneplő, elsősorban értelmi fogyatékos fiatalokat és felnőtteket segítő alapítvány jelenleg 18 önálló intézményben biztosít családias ellátást több mint 160, jellemzően értelmi fogyatékos fiatalnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!