Fiatal virtuózok és határon túli fellépők a Református Zenei Fesztiválon

Kultúra, 2018.05.17

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten, a rendezvényen fiatal virtuózok és határon túli művészek is fellépnek - közölte a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Böszörményi Gergely elmondta, a május 25. és 27. között a fesztiválon fellép mások mellett Michael Harris orgonaművész, a Sebő Együttes, Vedres Csaba, Kiss Zoltán és Kiss Benedek, valamint a Központi Református Kórus, Kárpátaljáról a BorzsaVári népi zenekar, Délvidékről pedig az Ethnokor. A Ráday utcában zsoltáros fáklyás menet vonul majd, ezután késő esti zenés áhítat várja a résztvevőket - tette hozzá.

Idén először minden esemény előtt elhangzik majd egy bibliai ige, ez azt jelenti, hogy legalább hatvanszor lesz jelen az evangélium - fogalmazott.

Az elmúlt öt évben az ötszáz tagú fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt, idén a múzeum felújítása miatt ez a koncert elmarad, helyette az Ádám Jenő Zeneiskolában tartanak közönségtalálkozót - tudatta Böszörményi Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!