Fiatal zongoraművészek koncerteznek a Fonóban

Kultúra, 2017.06.12

A Cziffra Fesztivál Országos Zongoraverseny fiatal díjazottjai, Tóth Kamilla és Boros Tekla játékával zárul a Zongorista-generációk koncertsorozat évada hétfőn a Fonó Budai Zeneházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Az est művészeti vezetője, Balázs János zongoraművész elmondta: a zongoristák mellett fellép Kokics Dorina Fanni klarinétművész is, aki elnyerte a 18 év alattiaknak járó Ifjú Tehetség Díjat az idei Cziffra Fesztiválon. A hangszeres játékot beszélgetések szakítják meg a fellépő fiatal művészekkel.

Az esten az előadók korának megfelelően a romantikus darabok dominálnak, Chopin, Liszt, Brahms művei csendülnek fel - fűzte hozzá Balázs János. Kiemelte: a Kárpát-medencében döbbenetesen sok tehetség van, csak lehetőséget kell számukra biztosítani.

Tóth Kamillát a zongoraversenyen a legjobb Dubrovay László-mű előadásáért járó különdíjjal ismerték el. A műsorban elmondta: jelenleg tanulmányait végzi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, szeretne újabb versenyeken részt venni, és újabb díjakat elnyerni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!