Filmfónia 2. - Filmzenei koncert májusban Miskolcon

Kultúra, 2018.04.18

Moziteremmé változtatja a miskolci Generali Arénát a Miskolci Szimfonikus Zenekar május 18-án: a Filmfónia 2. című koncerten sikerfilmek jól ismert dallamai csendülnek majd fel.

Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője a filmzenei koncertről tartott szerdai miskolci sajtótájékoztatón felidézte, hogy 2009-ben Filmfónia címmel már tartott egy hasonló koncertet a zenekar.

Az esten vezénylő Werner Gábor, a budafoki Dohnányi Zenekar karmestere kiemelte, hogy az ilyen jellegű produkciók közelebb hozzák a klasszikus zenéhez és magához a zenekarhoz is az embereket.

Hozzátette, hogy fontos az ilyen produkciók létrehozása a zenészek számára is, hiszen ez egy "kitekintés" a megszokott munkájukból, és bár a filmzene hagyományosan könnyedebb műfajnak számít, a muzsikusokat sokszor nagy kihívás elé állítja.

A műsor összeállításakor gondoltak a gyerekekre és a felnőttekre, az erőteljesebb és a lágyabb hangzás kedvelőire, a nagy sikerprodukciók és a művészi filmalkotások rajongóira egyaránt. Az esten felcsendül majd többek között a Star Wars-saga, a Gladiátor, a Ben-Hur, a Harry Potter-sorozat, a Forrest Gump és az Indiana Jones-filmek zenéje.

A Filmfónia 2. című esten a mozgásművészet is képviselteti magát: néhány filmrészlet megelevenedik majd a Miskolci Balett előadásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!