Folytatódik a Várkert Irodalom Nagy Magyar Versek című sorozata

Kultúra, 2018.10.10

Folytatódik a Várkert Irodalom Nagy Magyar Versek (ENEMVÉ) című sorozata, amelynek keretében szerda este ". Szüzek voltunk." címmel hallhat versválogatást a közönség a Várkert Bazárban. A műsorban a költeményeket előadó három ismert színész mellett egy népszerű zenész is közreműködik - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozat minden hónapban költői esttel várja a közönséget a Várkert Bazárban. Az előadáson három ismert színész és egy népszerű zenész áll a színpadon. Az előadott versek pedig mindig más gondolat köré szerveződnek.

Ugron Zsolna író, az est háziasszonya elmondta: az ENEMVÉ második, októberi előadása a forradalmak, szerelmek, a születés és meghalás köré szövődik.

A ". Szüzek voltunk." című esten költemények hangzanak el többek között Ady Endrétől, Pilinszky Jánostól, Weöres Sándortól, Tóth Krisztinától, Petőfi Sándortól, József Attilától, Kányádi Sándortól, valamint Babits Mihály és Faludy György fordításaiból.

A műsor összeállítása során arra törekszünk, hogy a legismertebb "sláger" versek mellett szerepeljenek olyan művek is, amelyeket nem feltétlenül ismer a közönség - mondta Ugron Zsolna.

"Jó asszociációs játék zenészeket hagyni reagálni klasszikus vagy akár kortárs versekre" - magyarázta. Így minden irodalmi esten a színészek mellett egy népszerű zenész is szerepel. A ma esti műsorban Lotfi Begi elektronikus zenész működik közre. A fellépő színészek Hámori Gabriella, Bálint András és Fenyő Iván lesznek.

Elmondta, hogy a következő, decemberi előadás az ünnep, az advent köré szerveződik majd, a meghívott vendégek között pedig Földes Eszter, Tenki Réka, Kamarás Iván, Lovasi András szerepel. A Nagy Magyar Versek című sorozat jövőre is folytatódik a Várkert Bazárban - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!