Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként egyszer rendezik meg az etyeki gasztrosétányon.
Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók - mondta el a főszervező.
Emellett ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni - tette hozzá.
Továbbá a Gombai pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők. Ennek kapcsán a főszervező elmondta, hogy Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek, hiszen Törley József már 130 éve felfedezte, hogy a borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni.
(MTI)
Véleménye van? Szóljon hozzá!