Gábor S. Pál dalai dzsesszesen, sztárokkal a BMC koncerttermében

Kultúra, 2017.06.27

Gábor S. Pálnak, a hatvanas-hetvenes évek slágergyárosának dalai dzsesszfeldolgozásban hangzanak el június 30-án pénteken a Budapest Music Center (BMC) koncerttermében. A koncerten a Trio Midnight, Tony Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla és Zoldos Béla lép színpadra.

A pszichiáterként, a pánikbetegség magyarországi apostolaként is ismert Gábor S. Pál szerzeményeinek dzsesszátiratával először csaknem három évtizeddel ezelőtt találkozhatott a közönség Hosszú, forró nyár címmel. A folytatás To Meet Again (a magyar megfelelő: Találkozás egy régi szerelemmel) címmel a közelmúltban látott napvilágot CD-n - szerepel a szervezők ajánlójában.

A két felvétel között a kapcsolódási pont Gábor S. Pál dalai és a dzsessz mellett Szakcsi Lakatos Béla zongorista és az ütőhangszeres Zsoldos Béla személye, ők mindét felvételen közreműködtek, és ott lesznek a pénteki lemezbemutatón is.

Gábor S. Pál egykori nagy slágerei közül a lemezen és a koncerten felhangzik például a Hosszú, forró nyár; a Kicsi, gyere velem; az Úgy szeretném meghálálni; a Találkozás egy régi szerelemmel; a Félig sem szerelem és a Hány éjjel vártam. A zeneszerző dalait annak idején mások mellett Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Cserháti Zsuzsa, Harangozó Teri, Vincze Viktória, Delhusa Gjon és Korda György tette népszerűvé, Gábor S. Pál rangos díjakat kapott Hollywoodban és Tokióban.

Az 1990-es felvételen Hárs Viktor basszusgitáros, Berecz Endre dobos és az 1997-ben elhunyt szaxofonos, Lakatos Ablakos Dezső is játszott. A mostani projektben Szakcsi Lakatos és Zsoldos mellett a Trio Midnight tagjai (Oláh Kálmán - zongora; Egri János - bőgő; Balázs Elemér - dob) és a Németországban élő szaxofonvirtuóz, Tony Lakatos szerepel.

A To Meet Again című dupla CD első részében a Trio Midnight és Tony Lakatos játszik, a második részben Szakcsi Lakatos Béla szólóban adja elő Gábor S. Pál dalainak dzsesszátiratait. A lemez a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg, a koncertet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!