Gershwin-estet ad a BMC-ben Karosi Júlia

Kultúra, 2017.02.13

George Gershwin legismertebb dallamai is megszólalnak Karosi Júlia estjén szombaton a Budapest Music Centerben (BMC).

A koncerten az idén 80 éve elhunyt George Gershwin legismertebb dallamai - Summertime, The Man I Love, I got rhythm - mellett helyet kapnak az amerikai zeneszerző kevésbé ismert kompozíciói is, többek között a Fascinating Rhythm, a Slap That Bass és a He loves and she loves - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, a Várhatok még című est hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalokat egészen új, különleges és modern megszólalásban hallhatja a közönség Fenyvesi Márton hangszerelésében.

A Karosi Júlia Quartet tagja Karosi Júlia (ének), Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő) és Varga Bendegúz (dob).

"Régóta érlelődött bennem, hogy szeretnék egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, amelyben nagyon otthonosan érzem magam" - idézi a közlemény az énekesnő szavait.

Karosi Júlia az ELTE Bölcsészettudományi karára járt esztétika-filozófia szakra, majd a bölcsészdiploma megszerzése után végezte el a Zeneakadémia jazzének szakát. Első lemeze, a kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó Stroller of the Streets (Városi kószáló) 2012-ben jelent meg. A Whereabouts Records Japánban is piacra dobta a lemezt úgy, hogy négyszámos, feldolgozásokat tartalmazó kislemezt is megjelentetett You Stepped Out of a Dream címmel. A Hidden Roots (Rejtett gyökerek) című második lemeze a New York-i Dot Time Records gondozásában látott napvilágot 2014-ben. A cím az énekesnő zenei gyökereire utal, amelyben kiemelt fontosságú a magyar népzene és Bartók Béla életműve, ez a finoman összefonódó, kettős örökség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!