Get Closer-koncertek: slágerek, akusztikus estek és Cseh Tamás 75

Kultúra, 2017.09.22

A Get Closer Concerts, amely az elmúlt időszakban számos külföldi dzsessz sztár fellépését szervezte Budapestre, a következő hónapokban világslágereket és akusztikus műsorokat bemutató, valamint Cseh Tamás születésének 75. évfordulóját a középpontba állító estekkel készül.

Október 2-án a MOM Kulturális Központban (MOMKult) Like A Rolling Stone címmel az elmúlt fél évszázad legnagyobb beat, rock and roll, funky, rhythm & blues és West Coast slágerei szólalnak meg Chris Mattheisen és a Bonus Track Band, valamint számos ismert színművész előadásában.

"A koncert megszervezéséhez az adta meg a lökést, hogy jelen voltam a Go to Casting filmszínész iskola rendezvényén, amelyen fellépett Ónodi Eszter és az I Put A Spell On You című dalt, Screamin' Jay Hawkins Rhythm & blues világslágerét énekelte fantasztikusan. Eszembe jutott, hogy ismerek egy együttest, a Bonus Track Bandet, amely éppen azért alakult csaknem tíz évvel ezelőtt, hogy az elmúlt évtizedek világslágereit játssza" - mondta Kleb Attila, a 2014 őszén alakult Get Closer koncertek művészeti vezetője az MTI-nek.

A Bonus Track Band mások mellett Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix, a Beatles és Lenny Kravitz slágereit adja elő. A csapatban három profi zenész, Giret Gábor (Jamie & Robi Band, Kowalsky meg a Vega, R-GO), Kottler Ákos (Jamie Winchester, Balkan Fanatik, B the First) és Galambos Zoltán (Jamie Winchester, Hrutka Róbert) mellett a hobbizenész Fényes Gábor és Hudák Imre játszik, kiegészülve a hazai nagyvállalatok topmenedzsereként ismertté vált Suga Jánossal és Chris Mattheisennel. Az éneklő színészcsapatban Ónodi Eszter mellett ott lesz Tompos Kátya, Gryllus Dorka, Thuróczy Szabolcs és Simon Kornél, valamint Pásztor Anna (Anna & the Barbies).

Közülük Ónodi, Tompos, Gryllus és Thuróczy 2018. január 21-én ott lesz a MOMSport színpadán is, amikor Cseh Tamás emlékére rendeznek koncertet. A legendás énekes, gitáros, aki 2009-ben hunyt el, jövőre lenne 75 éves.

"Negyedik éve szervezzük meg az emlékkoncertet Cseh Tamás születésnapján színészek és énekesek közreműködésével, a Vodku fiai zenekarral. A balkáni és magyar népzenét játszó csapat már hat-hét éve ad Cseh Tamás-esteket kisebb klubokban, és 2015 óta, évente egyszer nagyobb szabású koncertet csinálunk együtt, mindig valamilyen tematika köré építve. A fellépő színészek és énekesek között lesz még Jordán Adél, Miczura Mónika, Szávai Viktória, Adorjáni Bálint, Anger Zsolt és Keresztes Tamás" - fejtette ki Kleb Attila.

A Vodku fiaiban Bata István (gitár), Szabó Árpád (hegedű, mandolin, ének), Takács Szabolcs (gitár, bőgő) és Nemes János (fúvós hangszerek) játszik. A január 21-i esten elhangzik egy új dal is, amelynek szövegét Bereményi Géza Cseh Tamás emlékére írta. A koncerten - ahogy az elmúlt három alkalommal - ott lesz Bereményi Géza is.

Kleb Attila az MTI-nek beszámolt arról, hogy idén ősszel Get Closer Acoustic címmel koncertsorozatot indítanak a Városmajorban, a Barabás Villában. Október 23-án az Anna & the Barbies Trio, november 30-án Jamie Winchester, december 18-án ByeAlex, 2018. január 25-én pedig Laár András és Bornai Tibor, a KFT két tagja ad közös akusztikus estet.

"Nagyon intim környezetben lesznek ezek a koncertek havonta egyszer. Legfeljebb 130-an férnek be, a közönség párnákon ül és közvetlen közelről figyelheti az előadókat. Minden zenésztől azt kértük, hogy interaktív módon próbálják bevonni a nézőket a produkciókba. Az öt évvel ezelőtt Írországba visszaköltözött Jamie Winchester koncertjére négy nap alatt elment valamennyi jegy, a mi sorozatunkban debütál az Anna & the Barbies Trio, amelyben az anyazenekarból Pásztor Anna énekes, Pásztor Samu gitáros-énekes és Bubnó Márk ütőhangszeres vesz részt" - fejtette ki a szervező.

A Get Closer Concerts az elmúlt időszakban olyan dzsessz sztárokat léptetett fel magyar színpadokon, mint Chick Corea, Esperanza Spalding, John Scofield, Ron Carter, Erik Truffaz, Patricia Barber vagy Ben Williams.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!