Gyereknap - Családi foglalkozás a szentendrei MANK Galériában

Kultúra, 2018.05.25

A geometria szépsége című kiállítás képei alapján közös városépítésre invitálják a szervezők a családokat vasárnap a szentendrei MANK Galériába.

A foglalkozás keretében Vass László magyar és nemzetközi gyűjteménye, A geometria szépsége című kiállítás képei alapján alkotnak együtt a gyerekek és szüleik a múzeumpedagógusokkal - közölte a kiállítóhely az MTI-vel.

A résztvevők megfigyelik a kiállításban leggyakrabban előforduló színeket, anyagokat, formákat, megbeszélik ezek kultúrtörténeti gyökereit, az alkotók viszonyát a természeti formákhoz, a rendhez, a ritmushoz, a nonfiguratív, elképzelt világhoz.

Ezt követően, a tapasztalatok alapján, színes dobozok, hengerek felhasználásával mindenki felépítheti saját "városát".

A geometria szépsége című kiállítás május 25-től június 7-ig látogatható a MANK Galériában, a Szentendrei Régi Művésztelepen. Vass László gyűjteménye zömmel a konstruktív, geometrikus absztrakt, minimalista, konceptuális művekre koncentrál. A kiállításon Günther Uecker, Sean Scully, Bridget Riley munkái mellett Barcsay Jenő papírmunkáival vagy Haraszty István szobraival is találkozhat a közönség.

A tájékoztató szerint a gyereknapi programra a jelentkezés regisztrációhoz kötött, amit az [email protected] címen tehetnek meg az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!