Hagyományőrző zenés, táncos produkciók a Cigánykerék Roma Értékek Fesztiválján

Kultúra, 2017.04.06

A hagyományőrző zenés, táncos produkciók mellett tradicionális roma konyha, kézműves bemutató és kiállítások is várják az érdeklődőket a Cigánykerék Roma Értékek Fesztivál idei eseménysorozatán, amelyet szombaton rendeznek meg Budapesten két helyszínen.

Az Experidance Rendezvényházban és a Magyarság Házában zajló idei fesztivál fellépői között olyan elismert előadók szerepelnek, mint a Liszt-díjas Szalai Antal és cigányzenekara, vagy az egyik tehetségkutató versenyen nemrég felfedezett Ham ko Ham együttes, de színpadra lép Bogdán Norbert, a Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori diákja is- olvasható az szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A délelőtt folyamán autentikus cigány dallamokkal és tánccal mutatkozik be a komlói Fekete Láng Hagyományőrző Egyesület csapata és pécsi Gandhi Gimnázium Hagyományőrző Együttese, míg Boda Péter vezetésével hagyományos roma táncokat tanulhatnak meg az érdeklődők.

A fesztivál ideje alatt az Experidance Rendezvényházban kézműves mesterségek bemutatója, a Színes Gyöngyök Egyesület Kóstolda programján hagyományos roma ételek, és a Romani Design ruha- és divatkiegészítő-kiállítása is várja a résztvevőket.

Az egész napos program este a Magyarság Házában a "SziRom" Szimfonikus Roma Zenekar koncertjével zárul. A fesztivál ideje alatt mindkét helyszínen Ferkovics József festőművész alkotásaiból összeállított kiállítás is látható lesz. Az esemény házigazdája Káli-Horváth Kálmán festőművész, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatója

A 2013 óta már hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy a kulturális megértésen keresztül közelebb hozza egymáshoz a roma nemzetiséget és a többségi társadalmat. A szervezők idén is színes programot állítottak össze, így az érdeklődők tartalmas időtöltésre számíthatnak a fesztiválon - írták a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!